top of page
  • Foto van schrijverJohnny

Renault D-serie Z.E. krijgen grotere actieradius

Bijgewerkt op: 9 sep. 2021

Renault is al jarenlang één van de vooroplopende merken als het gaat om het aanbieden van zero-emission oplossingen. Zo is de Renault Master Z.E. uit 6 uitvoeringen te bestellen en is de truckrange met de D Z.E. en D Wide Z.E. serie goed vertegenwoordigd.


Onlangs verving Renault de 50kWh batterij pakketten voor 66kWh versies. Op een elektrische Renault kunnen nu vijf verschillende batterij configuraties worden gekozen. De grootst mogelijke samenstelling bestaat uit 6 batterijpakketten van 66kWh.


Renault D 2.1 Z.E.

De Renault D2.1 Z.E. is een volledige elektrische 4x2 bakwagen met een maximale actieradius van 400km. Met het oog op de inzet van deze trucks in het distributiewerk, zou die actieradius ruim voldoende moeten zijn. Laadvermogens zijn afhankelijk van het gekozen batterijpakket en lopen op tot 7 ton.


Nijenhuis Truck Solutions helpt bedrijven bij het maken van de overstap naar zero-emission trucks om de concurrentiepositie te versterken en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van het wegtransport. 

Nijenhuis Truck Solutions kan voor jou verzorgen: 

Masterclasses – Op maat gemaakte kennissessie voor het hele bedrijf.
Strategisch Consultancy -  Aan de hand van belangen en een visie, het opstellen van een plan met daarin middelen en competenties. 
Interim Expert Support – Implementatie van transitieplannen.
Expert Spreker – Spreker op inspiratiesessies, beurzen en online events. 

Renault D Wide Z.E.

De Renault D Wide Z.E. is een volledig elektrische 6x2 bakwagen met een maximale actieradius van 200km. De energie haalt deze naloper uit een batterijpakket van maximaal 265kWh. Laadvermogens tot 11 ton zijn mogelijk. Met deze truck zet Renault in op de huisvuilauto's.

Maar ook voor distributie is deze truck buitengewoon geschikt. Het Zwitserse Rhyner Logistics zet een dergelijke truck in om de lokale supermarkten rondom Zürich te bevoorraden. Uniek aan deze auto is dat er op het dak van de bak zonnepanelen zijn geplaatst. Deze zonnepanelen voorzien de koelunit van haar energie.


Voor beide trucks is snelladen mogelijk. Maar de meest gebruikte variant zal de 22kW lader zijn waarin deze trucks respectievelijk in 12 en 8 uur zijn volgeladen.Comments


bottom of page