top of page
  • Foto van schrijverJohnny

DAF LF Electric 19ton, Amerikaanse truck op de Europese markt?

Bijgewerkt op: 9 sep. 2021

Gisteren kondigde DAF vol trots haar nieuwste lid in de elektrische familie aan: DAF LF electric. Een 19tons 4x2 bakwagen met een dagcabine en wielbasissen van 5300mm en 5850mm. De auto is dus geschikt voor opbouwlengtes tussen de 6 en 7 meter.

De in Lelyland gebouwde LF heeft een opgegeven actieradius van 280km. Het laadvermogen komt neer op 11.700kg. Voor inzetten waarvoor een PTO is vereist komt DAF met een 400V e-PTO. Koelinstallaties of kranen kunnen hiermee worden aangedreven.Nijenhuis Truck Solutions helpt bedrijven bij het maken van de overstap naar zero-emission trucks om de concurrentiepositie te versterken en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van het wegtransport. 

Nijenhuis Truck Solutions kan voor jou verzorgen: 

Masterclasses – Op maat gemaakte kennissessie voor het hele bedrijf.
Strategisch Consultancy -  Aan de hand van belangen en een visie, het opstellen van een plan met daarin middelen en competenties. 
Interim Expert Support – Implementatie van transitieplannen.
Expert Spreker – Spreker op inspiratiesessies, beurzen en online events. 


Na de introductie van de DAF CF electric FT (37tons 4x2 trekker) en de DAF CF electric FAN (37tons GCM 6x2 bakwagen) is er nu dus ook een 4x2 bakwagen aan het zero-emission programma toegevoegd. De Eindhovenaren zullen ongetwijfeld ontzettend trots zijn op deze truck, maar hadden wellicht liever een 12 of 16tons uitvoering gezien. Want na Kenworth (K270E / K370E) en Peterbilt (220EV) is DAF het laatste merk uit de Paccar familie die deze truck in de markt mag zetten. We zouden dus kunnen stellen dat DAF met een Amerikaanse truck de Europese markt gaat bestormen.


Toch verdiend de van Doorne Automobiel Fabriek een compliment. Waar het imago van DAF nog wel eens is dat ze niet het snelste jongetje uit de klas is, loopt het merk weldegelijk voorop als het gaat om de seriematige bouw van BEV trucks, en dat verdiend een compliment. In de wandelgangen wordt gesproken om een volgende stap in prijsvoering en dat zal zich naar alle waarschijnlijkheid uit gaan betalen.

Comments


bottom of page