top of page

WELK GEZICHT ZIT ER ACHTER 
NIJENHUIS TRUCK SOLUTIONS?

"Ik geloof dat we met nieuwe technologie, we een mooiere en betere wereld kunnen maken"

Johnny Nijenhuis Specialist zero emission trucks elektrische vrachtwagen

Ik heb een liefde voor technologie. Ik geloof dat we doormiddel van technologie de wereld een stukje mooier en beter kunnen maken. 

Daarom help ik transportbedrijven de overstap te maken naar elektrische vrachtwagens. 

Dat doe ik door het geven van Masterclasses, het maken TCO berekeningen en berekeningen omtrent energievoorziening, en het organiseren en implementeren van laadinfra. Hoe ik hier gekomen ben? 

Opgegroeid met het boerenbedrijf van mijn ouders ontwikkelde ik al snel een voorliefde voor grote machines. Van de blauwe dieseldampen en het kloppende geluid van een koude diesel kan ik nog steeds genieten.

Na mijn studie duurde het dan ook niet lang voordat ik in de kapitaalgoederen verzeild raakte. Eerst in het intern transportmaterieel (heftrucks) waar ik voor het eerst met de transitie naar de elektrische aandrijflijn te maken kreeg. Later nam ik een kijkje in de keuken bij het bouwmaterieel om vervolgens in de vrachtwagens terecht te komen. 

Dat is waar het balletje écht is gaan rollen voor mij. 

In 2019 kreeg ik de vraag van een klant: "kunnen jullie ook een vrachtwagen leveren die op waterstof rijdt?" 
Niet geheel toevallig had ik daar al wel eens iets van gehoord. Voordat ik het wist nam ik deel in verschillende projecten omtrent elektrisch aangedreven vrachtwagens. Ik merkte al snel dat de liefde voor die nieuwe technologieën groter was dan het vak van verkoper. Dat bracht mij er in 2021 toe om als merkonafhankelijk, zelfstandig adviseur Zero-Emission Trucks aan de slag te gaan. 

Ik geloof heilig in de kansen van elektrische vrachtwagens. Dat zorgt ervoor dat ik de passie voor elektrische vrachtwagens maar moeilijk onder stoelen of banken kan steken. Met een flinke dosis passie kan ik mijn publiek informeren en inspireren over dit onderwerp. 

Diezelfde passe zorgt er ook voor dat ik mij vele uren onderdompel in allerlei onderzoeken. Noem mij een eTruck-nerd. I don't care. 

Ik ben er heilig van overtuigd. Die elektrische vrachtwagens gaan de wereld veranderen!

"In 2035 wordt er geen dieseltruck meer verkocht!"

 

excavators-1673927_1920.jpg
bottom of page