top of page
  • Foto van schrijverJohnny

De provincie Overijssel geeft €3.000,- subsidie op een zero emissie-scan.

Bijgewerkt op: 9 sep. 2021

De provincie Overijssel heeft een subsidie beschikbaar gesteld voor Overijsselse ondernemers om een zero emissie-scan voor het vrachtvervoer uit te laten voeren. Ondernemers maken aanspraak op tot wel €3.000,- aan subsidie. Hoe maak je gebruik van die subsidie? In dit blog leggen we het uit.


Gemak Nijenhuis Truck Solutions maakt het makkelijk. Vul je gegevens in op deze pagina, en je ontvangt een vrijblijvende offerte en machtiging tot aanvragen subsidie. Wil je gebruik maken van het aanbod? Onderteken deze twee documenten. En dan? Klaar is Kees. Nijenhuis Truck Solutions vraagt de subsidie aan. Pas wanneer de subsidie wordt toegekend wordt de offerte geactiveerd. Zo ben je verzekerd dat je alleen bij het toekennen van de subsidie ook daadwerkelijk het traject start.


Noodzaak en zekerheid

Wat levert dat op? Zo'n zero emissie-scan? De overheid dwingt ondernemers steeds meer tot het verduurzamen van hun wagenpark. Zo ook voor het vrachtvervoer. Per 1 januari 2025 worden in Zwolle en Enschede de genaamde 'zero-emissie zones' ingevoerd. Dat betekent dat vrachtvervoer vanaf die datum niet meer welkom is in de binnen steden. Daar moeten ondernemers zich op voorbereiden. De zero emissie scan helpt daarbij, de vragen die beantwoord worden:

- Waar moet ik wanneer aan voldoen?

- Hoe kan ik aan die voorwaarden voldoen?

- Welke kosten moeten worden gemaakt om aan die voorwaarden te voldoen?

- De transitie biedt zakelijke kansen. Hoe gebruik ik die in mijn voordeel?

- Als ik een ander voertuig ga gebruiken, wat betekent dat voor mijn dagelijkse gang van zaken?

- Zijn er naast het voertuig nog andere zaken waar ik rekening mee moet houden?


Door het uitvoeren van een zero emissie-scan, leer jij het antwoord op deze vragen. Dat biedt jou het vertrouwen en de zekerheid dat jij de transitie in jouw voordeel kunt gebruiken. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Geld

Oké, wanneer je overtuigd bent dat je beter direct kunt starten met voorbereiden, wil je vast graag weten wat dat kost. Normaliter kost het uitvoeren van een zero emissie scan €5.000,-. Nijenhuis Truck Solutions wil de transitie naar zero-emission vrachtvervoer versnellen en wil ondernemers stimuleren ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. In het kader van deze subsidie biedt Nijenhuis Truck Solutions een korting van €500,-. De netto prijs komt dus neer op €4.500,-. De provincie Overijssel doet ook een duit in het zakje. Je hebt maar liefst recht op €3.000,- subsidie voor het uitvoeren van de scan.

De netto-kosten voor het uitvoeren van een zero emissie scan zijn dus geen €5.000,- maar slechts €1.500,-(!). Er is een beperkt budget beschikbaar en op = op, weg is pech. Wacht dus niet langer met het aanvragen van de subsidie.


Nijenhuis Truck Solutions helpt bedrijven bij het maken van de overstap naar zero-emission trucks om de concurrentiepositie te versterken en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van het wegtransport. 

Nijenhuis Truck Solutions kan voor jou verzorgen: 

Masterclasses – Op maat gemaakte kennissessie voor het hele bedrijf.
Strategisch Consultancy -  Aan de hand van belangen en een visie, het opstellen van een plan met daarin middelen en competenties. 
Interim Expert Support – Implementatie van transitieplannen.
Expert Spreker – Spreker op inspiratiesessies, beurzen en online events. 

Veiligheid

Wist je dat elektrisch auto's een stuk veiliger zijn dan hun broertjes en zusjes met een verbrandingsmotor? Niet alleen is het rijden een stuk comfortabeler voor de chauffeur, waardoor deze minder vermoeid raakt en dus minder fouten maakt. Maar ook ook kan de chauffeur de omgevingsgeluiden beter horen. Een fietser die nog snel even langs de auto heeft schiet is sneller opgemerkt in een stil, elektrisch voertuig. Ook de ontwerpvrijheid van een elektrisch voertuig brengt mogelijkheden voor het ontwerpen van een veiliger voertuig. Omdat je niet meer 'op' de motor hoeft te zitten, kan de cabine lager worden uitgevoerd. Daardoor heb je niet alleen een veel lagere instap, maar ook een stuk beter overzicht vanachter het stuur. Nu zie je dat paaltje ineens wel, of dat meisje op de driewieler. Voorbeelden van zulke voertuigen zijn de Arrival en de Volta Truck.


Gesubsidieerd onderweg naar schoon en veilig vrachtvervoer. Laat deze kans niet lopen. Vul HIER je gegevens in en we nemen contact met je op.

31 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page