top of page
  • Foto van schrijverJohnny

Actieradius Tesla Semi bekend

Bijgewerkt op: 9 sep. 2021

Er komen langzaam maar zeker meer details over de Tesla Semi naar buiten. Elon Musk verklapte in een podcast met Joe Rogan dat de Semi enkele details over de batterijpakketten van de Semi. Musk begint met uit te leggen dat de meeste trucks niet meer dan 480km per dag rijden. Dit zijn trucks met inzetten in stadsdistributie en pendellijnen. Voor de trucks zal actieradius minder een probleem zijn. Voor de lange afstand komt Tesla met een Semi met een batterijpakket van ongeveer 500kWh. Daarmee hint Musk op een actieradius van meer dan 300 mijl (480km). Eerdere berichten hintten op een aanschafprijs van €150.000,- tot €180.000,-. Als dat klopt is dat een enorme prijs- en energieverbruiksdoorbraak voor elektrische trucks. Echter laat Tesla op haar Nederlandse website weten dat het een verbruik van minder dan 2kWh per km verwacht. Dat zou een actieradius van iets meer dan 250km bij 500kWh betekenen. Zal er dan groter (en zwaarder) batterijpakket in de pijplijn zitten?


Nijenhuis Truck Solutions helpt bedrijven bij het maken van de overstap naar zero-emission trucks om de concurrentiepositie te versterken en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van het wegtransport. 

Nijenhuis Truck Solutions kan voor jou verzorgen: 

Masterclasses – Op maat gemaakte kennissessie voor het hele bedrijf.
Strategisch Consultancy -  Aan de hand van belangen en een visie, het opstellen van een plan met daarin middelen en competenties. 
Interim Expert Support – Implementatie van transitieplannen.
Expert Spreker – Spreker op inspiratiesessies, beurzen en online events. 

Daarnaast liet Musk weten dat elk aangedreven wiel zijn eigen elektromotor krijgt. Dit helpt om onder andere het scharen van trucks te voorkomen. Daarnaast helpt de het lage zwaartepunt van elektrische trucks bij het voorkomen van het kantelen van de truck. Zelfs op ijswegen zou dit systeem de truck op de weg moeten kunnen houden. Huidige diesels kennen een ook al een Electronic Stability Control en het is onduidelijk of het systeem van Tesla ook daadwerkelijk verder gaat dan de bestaande systemen. .


Musk denkt dat uiteindelijk trucks volledig autonoom kunnen rijden. Maar dat is nog wel ver weg. Wat dichterbij is, volgens Musk, is wat wij kennen als Platooning. Musk denkt dat de onderlinge afstand ongeveer 15 meter kan zijn. In Europa zijn door de grote OEM'ers testen gedaan met platooning met wisselende resultaten.32 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page