top of page
  • Foto van schrijverJohnny

Zero Emissie Zones in 2025. Hoe en wat?

Bijgewerkt op: 9 sep. 2021

Afgelopen 15 februari 2021 heeft de staatssecretaris van infrastructuur en waterstaat Stientje van Veldhoven de Uitvoeringsagenda Stadslogistiek ondertekend. Belangrijkste afspraak die daarin werd vastgelegd: 14 Nederlandse steden zullen per 1 januari 2025 zero-emissie zones invoeren. De toegang tot de stadscentra voor logistieke voertuigen met een verbrandingsmotor wordt beperkt. Per 1 januari 2030 worden logistieke voertuigen met een verbrandingsmotor hier zelfs helemaal verboden. De steden die samen met de staatssecretaris de uitvoeringsagenda stadslogistiek ondertekenden en dus een ZE-zone gaan invoeren:


- Amsterdam

- Assen - Delft

- Eindhoven

- Haarlem

- 's-Hertogenbosch

- Groningen

- Leiden

- Maastricht

- Nijmegen

- Rotterdam

- Tilburg

- Utrecht

- Zwolle


Nijenhuis Truck Solutions helpt bedrijven bij het maken van de overstap naar zero-emission trucks om de concurrentiepositie te versterken en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van het wegtransport. 

Nijenhuis Truck Solutions kan voor jou verzorgen: 

Masterclasses – Op maat gemaakte kennissessie voor het hele bedrijf.
Strategisch Consultancy -  Aan de hand van belangen en een visie, het opstellen van een plan met daarin middelen en competenties. 
Interim Expert Support – Implementatie van transitieplannen.
Expert Spreker – Spreker op inspiratiesessies, beurzen en online events. 

Daarnaast spreekt de staatssecretaris de verwachting uit dat voor de zomer van 2021 het totaal aantal steden dat een ZE-zone gaat invoeren op 30+ uit komt. Hoe de zones eruit zien is aan de steden zelf om in te vullen.Met het tekenen van de uitvoeringsagenda stadslogistiek is het einde van de verbrandingsmotor in de binnenstad weer een stap dichterbij. Voor lichte bedrijfswagens onder de 3.500kg is het moment in 2028 al daar. Voor trucks zijn er nog mogelijkheden voor ontheffingen tot 1 januari 2030.

Later in 2021 wordt bekend gemaakt of plug-in hybride trucks wél worden toegelaten na 2030. Op dit moment is dat nog onduidelijk.


Wilt u weten hoe de ZE-zone voor uw stad eruit ziet? Twijfel dan niet om contact op te nemen met Nijenhuis Truck Solutions.

99 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page