top of page
Voor lokale- en nationale overheden

"Maar dan zijn we helemaal niet met 'het goede' bezig". Was een van de opmerkingen die ik kreeg tijdens een kennissessie 'Master of Zero-Emisson' voor een werkgroep van ambtenaren. 

De rol van de overheid in de transitie naar zero-emission is faciliteren en vooruitzichten bieden zodat ondernemers kunnen investeren. Regeren is vooruit zien, dus het is voor overheden van doorslaggevend belang om vroeg voor te sorteren op de transitie. Hoe gaat de energievraag er in de toekomst uit zien? In Nederland rijden 143.000 trucks rond, als we die allemaal gaan elektrificeren, wat betekent dat voor de energievraag in onze regio of gemeente? 

(Semi) overheden hebben vaak zelf ook een machine- en truckvloot. Wat is de invloed van de transitie voor de operatie van uw eigen machinevloot. Wordt de vuilnis nog opgehaald zodra de ZE-zone van kracht wordt? Kunnen we het groenonderhoud ook met zero-emission voertuigen uitvoeren? De overheid wordt door ondernemers en de rest van de samenleving als voorbeeld gesteld als het gaat om de transitie naar schone voertuigen. Kunt u het uitleggen waarom een ander wel moet investeren en u niet? 

Naast een doelstelling om broeikasgassen te reduceren, dragen zero-emission voertuigen ook bij aan de luchtkwaliteit. Machines en trucks die worden ingezet in de bebouwde kom dragen bij aan het welzijn van iedereen die werkt en woont in de nabijheid van een zero-emission voertuig. Dus naast de inwoners, ook uw eigen personeel. 

Wilt u vooraan staan om bedrijven te motiveren de transitie te maken naar zero-emission? Of wilt u de wijzende vinger ontvangen? 

Nijenhuis Truck Solutions biedt kennissessies zoals 'Master of Zero-Emission' die uw team binnen no-time voorziet van de juiste kennis om deze uitdagingen aan te gaan.

 

Daarnaast kan Nijenhuis Truck Solutions u helpen bij het opstellen van plannen voor het verduurzamen van uw regio of gemeente. 

 

 


Geef het goede voorbeeld en investeer in zero-emission voertuigen.

Zorg voor de juiste faciliteiten zodat ondernemers uw voorbeeld kunnen volgen.  

bottom of page